pInformation Today

Twitter ADEG

Blog ADEG
Per què no tenim fibra als polígons?

fibra-optica-mejoradaDarrerament la companyia Movistar ha mogut els fils comercials per a trobar-se amb representants de les nostres comarques, de l'administració i les empreses, per a exposar-nos la situació pel que fa a la disponibilitat de banda ampla amb fibra òptica. Tothom li ha fet veure a l'operadora que hi ha necessitats imperioses de les empreses situades als polígons, i que aquestes estan desateses en la majoria dels casos. La resposta de Movistar, resumida, passa pels següents arguments: -Totes les empreses que en vulguin disposar, tenen al seu abast connexions de fibra amb circuits dedicats, amb un cost no inferior als 600 € mensuals, i en la majoria de casos, bastant superior. -Les connexions FTTH (per entendre'ns, les que tenim a casa per 42€) no estan pensades per al mercat empresarial, i per tant, el seu desplegament es prioritza en entorns urbans residencials. -El desplegament de FTTH en polígons es fa a poc a poc, a mesura que es va detectant una concentració de demanda que justifiqui la inversió. Vista aquesta situació, la conclusió que en traiem és que les empreses en podran disposar si tenen sort. Si estan allunyades del nucli urbà, més que sort, necessiten la intervenció divina. Movistar és una mescla curiosa d'empresa privada i estament públic, tot i que formalment és només la primera. Però la seva posició dominant en el mercat, i les seves maneres tradicionalment abusives, la converteixen en un aliat poc fiable, amb qui malgrat tot, totes les administracions intenten tenir unes relacions excel·lents, normalment des de la subordinació. Així, les nostres administracions els han d'implorar ara que tinguin la bondat de perdre diners fent arribar la FO als centres de treball allunyats del centre, després que aquestes han deixat que Movistar instal·li a les nostres façanes unes horribles caixes negres, fins i tot en carrers o edificis singulars, per fer arribar la FO al mercat residencial (clients als que a més de vendre'ls fibra els ven canals de televisió). Si qualsevol empresa o particular del nostre entorn gosés fer una cosa similar, els cauria al damunt tot el pes de la reglamentació. Provin vostès de deixar un cable vist a una façana, i ho entendran. Però som així, forts contra el feble, i febles davant del fort. Per això no tenim la FO on més falta ens fa. La solució? si volem accelerar la disponibilitat de fibra òptica hi ha bàsicament dos camins: el que ens proposa Movistar és agregar la demanda per a que ho percebin com a una inversió rendible, i esperar que els seus plans de desplegament ens concedeixin aquesta gràcia. L'altre és que altres operadors, potser impulsats pels ajuntaments, facin els seus projectes de desplegament. L'experiència en altres municipis indica que quan aquests han buscat alternatives, Movistar ha fet el pas per bloquejar la possible aparició de competència. David Andreu @davidandreu

ADEG



Associació d'Empresaris de l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf

Tel 902 106 700
Fax 938 106 701
adeg@adeg.cat


Affiliated entity in...

Foment del Treball Nacional Fepime Business Eumed Ferrmed Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes Federació Internacional d'Associacions Empresarials

Entity member of ...

Fòrum Econòmic i Social del Garraf Cesap

Follow us...

 
Publicacions
 
Papiers ADEG
 


The Association of Employers of Alt Penedès, Baix Penedès and Garraf publishes, apart from the periodic publications, documents of managerial and economic interest in concrete contexts.


The legacy of the Year ADEG 2007:
«Decalogue of Managerial Ethics»
 
The Association of Employers of Alt Penedès, Baix Penedès and Garraf with its desire of promoting the good managerial practices and the corporative social responsibility among the companies, it has elaborated the Decalogue of Managerial Ethics in the mark of the Year ADEG 2006 dedicated to the Social Responsibility and the good practices.

«Company and Municipality»
 
The document «Company and Municipality» suggest proposals and requirements directed to the new municipal governments to attain a great understanding between the local politics and the managerial sectors, with the common objective double of giving impulse to the economies of our territories, favouring the generation of managerial new activities, to contribute to the great competitiveness and development of the already existing, to configure an attractive environment for the investments and to promote the generation of employment. That is, dialectics between municipal governments and companies directed to assuring also the equity of tax system, achieving that the several fiscal figures, taxes, rates and diverse tributes of municipal origin contribute in a way fair and balanced in the development of the companies of each municipality.


We support...



Segells ISO SGS

sponsored by:

Banc Sabadell La Caixa